BAYBURT / MERKEZ - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Öğrencilerimizin mesleki bilgi, beceri, tutumlarını geliştirmek, din hizmetleri uygulama becerisi kazandırmak, toplumu din konusunda aydınlatan ve onların dinî bilgilerle ilgili ihtiyaçlarına cevap verebilen bireyler yetiştirmek amacıyla mesleki uygulama yapmak üzere Diyanet işleri başkanlığına bağlı kuran kurslarında eğitime tabi tutuyoruz.

Okulumuz öğrencileri de meslek dersleri öğretmeni Melike KURU öncülüğünde “Ekrem ve Naile Seyhan Camii  Kuran Kursu“ ve “Kur'an Kursu Zülküf Bozkurt Camii Kuran Kursu’nu” ziyaret ederek Kurs öğrencilerine Kuran tilaveti vaaz ve dua uygulamaları gösterdiler. Çalışmayı yürüten öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz

Nis

Geleneksel olarak her Ramazan Ayının 15. Günü akşamı Çocukların evleri dolaşması, hane sahiplerinde çocuklara hediyeler vermesi şeklinde yaşatılan geleneği, okul Müdürümüz Faris TÜTÜNEKEN’in öğrencilerimize çikolata dağıtımıyla yaşatmaya çalıştık.

Nis

Mümkün (Müfredattan Marifete Kültür Projesi) kapsamında okulumuzda başlattığımız ritim atölyesi çalışmalarıyla Meslek Dersleri Öğretmeni Rana Sena MUTAF’ın öncülüğünde Öğrencilerimize   “bendir” eğitimi veriliyor.

Nis

Anlam ve İstifham Atölyemiz:

Dünya tarihine damga vurmuş ilim adamı, düşünür, devlet adamı, kanaat önderi kişilerin hayat hikâyelerinin, fikirlerinin ve mücadelelerinin anlatılması, öğrenilmesi hedefiyle Meslek dersleri Öğretmeni Melike KURU’nun çalıştırmış olduğu öğrencilerimiz: Feyza DOĞAN İbn-i Sina, Sevda KOCATÜRK el-Zahravi, Erva Duygu ÇALIŞKAN ibn-i Haldun, Hayrunnisa TAN Biruni, M. Betül ALAGÖZ El-Cezeri hakkında sunum yaptılar.

“Tarihe Damga Vurmuş Olaylar” başlığı altında Öğrencilerimiz: Kevser DONER-Büyük VEBA, Esmanur DURMUŞ 11 Eylül, Edanur AKBAL Çernobil, Mevanur ŞENTÜRK-1. Dünya Savaşı sunumlarını yaptılar.

Meslek dersleri öğretmenimiz Melike KURU’ya ve öğrencilerimize yapmış oldukları sunumlardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Nis

Koridorlarda ve odalarda bulunan saksılardaki çiçeklere toprak ilavesi yapıldı. Aloe vera  fideleriyle 8 adet saksıya çiçek dikimi yapıldı. Öğrencilerimize çiçeklerin çoğaltılması teknikleri hakkında bilgi verildi.

Mrt

lOkulumuz rehber Öğretmeni seda KAYALI tarafından Öğrencilerimize yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve YKS-LGS sınav sistemleri ile ilgili seminerler verildi

Nis

Rehber öğremenimiz seda KAYALI tarafından öğrencilermize yönelik ders çalışma, okul kültürüne uyum, moral ve motivasyon semineri yapıldı.

Nis

Rehber Öğretmeni seda kAYALI yönetiminde Yeni nesil sorular ve soru hazırlama teknikleri hakkında çalıştay yapıldı

Mrt

Hat  ve ebru sanatını öğrencilerimize tanıtmak, icrasını göstermek , yapılan ürünlerle sergi açma amacıyla okulumuz öğretmenlerinden Hüseyin DEMİRYORGAN’ın kordine ve yardımıyla etkinlik düzenledik. Öğrencilerimiz  Hat ve ebru sanatının icrasında kullanılan malzemeleri tanıdı, hat ve ebru örnekleri yapma şansı buldular. Tilavet odasında duvarlarda yazılı olan hat örneklerini, okul girişinde bulunan büyük hatla yazılan Kuranı Kerimi inceleyerek hat sanatı örneklerini değerlendirdiler. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği gecen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Müfredattan Marifete Kültür Nesli Edebiyat Atölyesi çalışmaları kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Asım KAHVECİ tarihi süreç içerisinde yazarlığın geçirmiş olduğu evreleri, yazar olabilmek için yapılan çalışmaları, dünyaca ünlü yazarlardan örnekler vererek anlattı. Hocamıza teşekkür ediyor, öğretmenlik  ve yazarlık hayatında başarılar diliyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma  Günü münasebetiyle Sosyal yardımlaşma ve Kızılay Kulübü organizesinde Genç Osman tepesinde bulunan Şehitliğe ziyaret gerçekleştirdik. Hafız öğrencilerimiz tarafından Şehitlikte Kuranı Kerim okundu ve şehitlerimiz için dualar edildi.

Mrt

Okulumuz rehber Öğretmeni Seda KAYALI tarafından velilere ve öğrencilere yönelik  Dikkat ve Odaklanma, Sınav Dönemi Ebeveynliği, Sınava Hazırlık Çalışma Yöntemleri semineri verildi

Mrt

Türkiye  ve dünyada gerçekleşen güncel bilimsel ve teknolojik olaylar, buluş ve gelişmeler hususunda öğrencilerimiz haberdar edildi. Kimya öğretmenimiz Evrim TÜYSÜZ tarafından koordine edilen faaliyetler için öğretmenimize teşekkür ediyoruz

Mrt

Hızlı gelişen teknoloji ve kitle iletişim araçları sonrası kitap okuma oranlarının maalesef düşüşe geçtiği, bireysel yaşamın arttığı günümüzde tekrar kitap aşkını, sevgisini canlandırmak pansiyonda kalan öğrencilerimizin  sürekli yararlanabilmelerine katkı sağlamak amacı ile pansiyonda bulunan mevcut kütüphanenin zenginleştirilmesi için İl Müftülüğü ile işbirliği yapılmış, Müftülüğümüzün katkılarıyla Kütüphanemizdeki kitap sayısı artırılmış ve öğrencilerimizin istifadesine sunulmuştur. Kütüphanemizin zenginleştirilmesi için büyük çaba harcayan Pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı Gökhan AKBAŞ'a teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okullar arası Bocce müsabakalarında okulumuz Bocce takımı il 2.si oldu. Öğrencilerimizi ve takımımızı hazırlayan öğretmenimizi tebrik ediyoruz.